IF CATS COULD CHOOSE...…they would choose a

Cat Friendly Clinic

Clinica veterinara Panda Vet Care | Cat Friendly Clinic

Ce înseamnă Cat Friendly Clinic?

Conceptul de ”Cat Friendly Clinic” este unul încă nou la nivelul țării noastre, însă are rădăcini adânci în țările din Europa și America. După cum îi spune și numele, conceptul se referă la o clinică prietenoasă cu pisica ta. O clinică în care atât experiența pisicii tale, cât și a ta să fie una plăcută, în urma căreia să îți dorești să revii cu plăcere.

Ideea de la care a pornit acest concept s-a bazat pe experiența anilor trecuți, în urma cărora s-a observat că pisica este printre pacienții care frecventează cel mai rar cabinetul veterinar. Acest lucru este în defavoarea pufoaselor noastre dragi, deoarece cele mai multe afecțiuni sunt descoperite tardiv, uneori greu (dacă nu chiar imposibil) de vindecat.

I.S.F.M. (International Society of Feline Medicine) a elaborat un program internațional și un set de reguli adresate cabinetelor medical-veterinare, astfel încât vizita pufoaselor să fie cât mai plăcută, relaxantă și complexă. Regulile vizează atât caracteristici legate de amenajarea cabinetului, cât și de pregătirea personalului medical (de la recepționer până la medicul veterinar). Pentru mai multe informații cu privire la acest program, accesați link-ul www.catfriendlyclinic.org.

De ce suntem noi acreditați Cat Friendly?

Am creat un cadru cât mai primitor pentru voi, începând cu recepția dedicată exclusiv pisicilor și terminând cu internatul destinat, la fel, exclusiv pisicilor.

Camera de recepție a pufoaselor le aparține în totalitate! Aici nu au voie decât proprietarii acestora și personalul medical. Cât timp pufoasa ta va petrece așteptând să fie examinată, nici un câine sau altă specie de animal nu va intra în contact cu ea, perturbându-i buna dispoziție. Și pentru că pufoaselor le plac înălțimile, cât timp va aștepta, i-am amenajat un ”cat-parking” pentru a fi cât mai ferită, iar senzația de confort nu va dispărea.

 

 

În sala de consultații, cât timp medicul discută cu proprietarul, preia istoricul pufoasei și descrie modul în care se va desfășura consultația, pufoasa este liberă să iasă din transportor doar atunci când se va simți confortabil să facă acest lucru. De asemenea, are libertatea de a explora în voie sala de consultații (între noi fie vorba, și acest lucru este tot o consultație în sine, a pufoasei în dinamică).

Printre lucrurile care supără pisicuțele, metodele de constrângere sunt pe primul loc. La noi, pisica ta va fi constrânsă cât mai puțin. Regula de bază: NO SCRUFFING!
De asemenea, consultația pufoasei tale va fi puțin mai lungă, astfel că va fi cazul să iei o pauză de cel puțin 30 de minute de la activitățile zilnice.

Mirosul este unul dintre cele mai importante simțuri ale pufoasei tale. Avem grijă ca pe parcursul șederii în cabinetul nostru, aceasta să fie ferită de mirosuri străine.

 

 

În cazul în care va fi nevoie de o perioadă de tratamente în sistem de internare, pisicoasa ta va avea parte de o cameră pe care o va împărți doar cu alte pisicuțe. Doar ea și cadrele medicale vor avea acces în această cameră. Cuștile sunt adaptate la nevoile unei pisicuțe atât sub aspectul dimensiunilor, cât și sub aspectul “dotărilor” interioare.

La nivelul cabinetului, mai ales în camerele în care vor avea acces pufoasele, se asigură un ambient plăcut, prin intermediul feromonilor sintetici felini.

Înțelegem că pisicile nu sunt câini de talie mică, au nevoi și particularități aparte. Le-am înțeles punctele slabe, care le-ar putea provoca stări de anxietate. Suntem în permanență la curent cu cele mai noi informații în domeniul medicinei feline. Poți întreba oricând Cat Advocate-ul cabinetului nostru detalii despre pisica ta. Vom fi alături de tine pe tot parcursul tratamentului și recuperării pufoasei tale dragi.

Vino să ne cunoști! Suntem siguri că pisicuței tale îi va plăcea noua aventură!